Köszöntő

Kedves Látogató!

Köszöntjük Önt a több mint száz éves Duna Palota honlapján!

Intézményünk a korábban Falk Miksa elnökletével működő Lipótvárosi Kaszinó 1907-ben a következőképpen határozta meg a céljait:

A magyar társadalom művelt rétegeinek egybeforrasztását célzó társas érintkezést fejleszteni, a társas érintkezést megfelelő szórakozás nyújtásával is ápolni és különösen nemzeti, hazafias közművelődési, emberbaráti és művészeti célokat eszmecsere tárgyává tenni, anyagi és erkölcsi támogatásban részesíteni és társadalmi úton hathatósan előremozdítani. (Falk Miksa)

Ezek, a századforduló elején megfogalmazott szavak, ma sem vesztettek aktualitásukból, hiszen a Duna Palota céljait mi sem fogalmazhatnánk meg ennél pontosabban. A nagy elődökhöz szeretnénk méltók és hűek maradni.

Arra törekszünk, hogy a Duna Palota rendezvényei is hasonló megbecsülést váltsanak ki a közönségtől. Ennek jegyében működtetjük a Duna Művészegyüttest, valamint a Duna Szimfonikus Zenekart. Intézményünk továbbá képzőművészeti kiállításokat, koncerteket, színházi előadásokat, könyvbemutatókat is szervez, termeink pedig konferenciák, sajtótájékoztatók, tanácskozások és persze álomesküvők patinás helyszínei.

Térjen be hozzánk alkalomadtán! Várjuk szeretettel!