Orosz romantikusok – a Duna Szimfonikus Zenekar hangversenye – Őszi bérlet/1.

Időpont: 2019. szeptember 20. (péntek) 19 óra

MŰSORVÁLTOZÁS!

Balog József zongoraművész vis major akadályoztatása miatt a 2019. szeptember 20-i hangverseny szólistája Lisa Tahara japán-kanadai zongoraművésznő lesz, aki Rahmanyinov 2. (c-moll) op. 18. zongoraversenyét adja elő a Duna Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

Műsor:
Rahmanyinov: 2. (c-moll) zongoraverseny, op.18
Csajkovszkij. 4. ( f-moll) szimfónia, op. 36

Közreműködik:
Lisa Tahara – zongora

Vezényel:
Deák András

Jegyárak: 3 200 Ft

Pjotr Iljics Csajkovszkij (1840-1893) és Szergej Rahmanyinov (1873-1943) ma is épp olyan népszerű zeneszerzők, mint amikor még személyesen képviselték műveiket Európa és Amerika koncerttermeiben karmesterként, vagy szólistaként. Azon alkotók közé tartoznak, akiknek zenéjéből elég csak néhány ütemet hallani azonosításukhoz. Mindketten igazi romantikus zeneszerzők!

4. szimfónia Csajkovszkij egyetlen olyan műve, amelyhez a szerző (a mecénásához, Nagyezsda von Meck asszonyhoz írt levelében) programot adott. Eszerint a bevezetőben megjelenő, majd a fináléban visszatérő kürt-mottó a Végzet kifejezése, melyet csak akkor tudunk legyőzni, ha boldogságot merítünk mások öröméből. „Örvendezz hát velük, azokkal, akik tudnak örülni, s így az élet már nem elviselhetetlen.” A mű fergeteges fináléjában a „Nyírfácska” c. orosz népdal áll a középpontban. „Szenvedélyesen szeretem a nemzeti elemet a maga változatosságában. Egy szóval orosz vagyok a szó legteljesebb értelmében.”

Rahmanyinov 4, hagyományosan háromtételes zongoraversenyt alkotott saját fellépései céljára, melyek mindegyike késő romantikus stílusú, tematikájuk pedig az orosz folklórban gyökerezik konkrét idézetek nélkül.

Lisa Tahara japán-kanadai zongoraművésznő és kamaramuzsikus, aki számos koncerten játszott már Észak Amerikában és Európában. 15 évesen debütált a Burnaby Szimfonikus Zenekarnál. Ezt követően sok híres zenekarral játszott együtt, többek között a Vencouver-i, a Quebec-i, a Georgian Bay Szimfonikus Zenekarral és a Scarborough Filharmonikusokkal.
Legutóbb idén nyáron a “Concerto Piano Festival Budapest” nemzetközi zongorista verseny és kurzus első helyezettjeként a Duna Szimfonikus Zenekarral.
Főiskolai végzetséget a Victoria Egyetemen szerzett, master és doktor fokozatot a Torontó-i egyetemen. A David & Martha Beach és a Johann Strauss alapítványok tanulmányi ösztöndíjasaként három nyarat töltöthetett a Salzburg-i Mozarteumban és a Bécs-i Wiener Musikseminar-ban. Számos díjat tudhat magáénak: “Canadian Concerto Competition”, “Canadian Music Competition”, “National Canadian Registered Music Teachers Association”, és a “Shean Piano Competition.
Ezek eredményeként Lisa Tahara már fiatalon a Torontó-i Egyetem Zongora szakának elismert professzora lett.
Lisa Taharáról bőven információt talál honlapján:és facebook oldalán:
https://www.facebook.com/lisataharapianist/
https://lisatahara.com/

(Zelinka Tamás)

Az Őszi Bérlet és Tavaszi Bérlet egyenként: 12 000 Ft. | Az Őszi Bérlet és Tavaszi Bérlet együttes megvásárlása esetén az ár: 22 000 Ft. | Az Őszi Bérlet és Tavaszi Hangversenysorozat egy előadására szóló jegy: 3 200 Ft. A Családi Matiné Bérlet: 5 500 Ft. | A Családi Matiné Hangversenysorozat egy előadására szóló jegy: 1 900 Ft. Áraink 27% áfát tartalmaznak.

A Duna Szimfonikus Zenekar a műsorváltoztatás jogát fenntartja!

Jegyek kaphatók a Duna Palota portáján és a www.jegy.hu honlapon.