III. Fővárosi Palotakoncertek — Nőnap a Palotában

A Magyar Kamarazenekar Bánfalvi vonósnégyesének koncertje Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész vezetésével.

Időpont: 2020. március 7. (szombat) 18 óra

Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. Az idei nagy sikerű nyitóest után március 7-én 18 órától a Duna Palotába kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket.

 A különleges műsor mellett nőnapi meglepetés ajándékkal is várja a hölgyeket a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyese.

Műsor:
J. Haydn: D-moll vonósnégyes „Quintet Quartet”
W. A. Mozart: D-dúr divertimento
F. Schubert: c-moll quartettsatz
F. Schubert: C-dúr vonósnégyes

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

A Magyar Kamarazenekar tagjaiból alakult Bánfalvi Vonósnégyest Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Kamarazenekar koncertmestere, szólistája vezeti. A hegedűművész évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg. Harminc éven át tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető beosztású oktatója. Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

A Bánfalvi Vonósnégyes másodhegedűse Hegyi Miklós, brácsása Fülöp Levente, csellistája Éder György.

 Jegyvásárlás: www.jegy.hu  és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.