Grandview High School Concert Band & Rajkó Oktatási és Művészeti Alapítvány kamarazenekara közös koncertje

Időpont: 2017. március 30. – 18:00
Helyszín: Színházterem

A koncert 18:00 – kor veszi kezdeté. Az amerikai Grandview High School ad 1,5 órás koncertet, ezt követően 15 perc technikai szünet után következik a Rajkó Oktatási és Művészeti Alapítvány kamarazenekara egy 45 perces koncert előadással.

Rajkó Oktatási és Művészeti alapítvány

A nemzetközi sikerekkel büszkélkedő Rajkó Zenekar utánpótlását biztosító oktatási intézmény hírneve nem csupán a magas színvonalú képzésen alapul, hanem annak a ténynek a világban történő elismertségén is, amely szerint az intézményrendszer egy nemzeti kisebbség tradícióinak továbbvitelét elegyíti a kor követelményeinek megfelelő ismeretszerzési lehetőség biztosításával. Az együtteshez kapcsolódó oktatómunka nem csupán a cigányzene utánpótlását célozza meg, hanem lehetőséget teremt az ott tanulóknak, hogy a középiskolai tanulmányok befejezésével az élet bármely területén megtalálhassák helyüket, magasabb szinten képezhessék tovább magukat. Az oktatási intézmény modellértékű az egész magyar cigánytársadalom számára.

A Grandview Gimnázium Amerikában, Denverben Colorádóban található. Több, mint 2800 diák tanul itt. A Grandview egy országosan elismert gimnázium, ami 1998-ban nyitotta meg kapuit, mint a Cherry Creek School körzet ötödik középiskolás és előadóművészeti tanszéke. Számos díjat és elismerést szerzett meg az előadóművészeti tanszék, ami magába foglalja a zenekart, a dráma csoportot, a kórust, különböző együtteseket. A kiváló képességekkel rendelkező diákok már több elismerést is megszereztek szerte az Egyesült Államokban, Írországban Olaszországban, Németországban, Ausztriában és az Egyesült Királyságban.

Műsor

Grandview vonós, fúvós zenekar, Kórus, Dráma csoport

“Themes from the Moldau” – Smetana, “Eleanor Rigby” – Beatles, “Divertimento” – Mozart, “Warrior Legacy” – Newbold, Elijah Rock–Arranged by Moses Hogan, Love is in the Air – Shakespeare Style

Rajkó zenekar

A belépés díjtalan!