Szekeres Erzsébet – Gyümölcstermő örökség

Időpont:  2019. január 20. – február 17.

A  Magyar Kultúra Napja tiszteletére egy kivételes tehetségű művész tárlatára invitáljuk vendégeinket a Duna Palota termeibe.

Szekeres Erzsébet hitvallása szerint: „Azt szeretném mindig elérni, hogy a képeimet szemlélők végül is mosollyal szívükben távozzanak kiállításomról. Még akkor is, ha – mint az életben mindig – a szép mosolyba bánat is vegyül.”

Kiállított alkotásai – a varrott, szövött, csomózott szőnyegek, képek – életünkről, hitünkről, történelmünkről szólnak, de találkozhatunk Erzsébet munkáival, illusztrációival, rajzaival a Magyar Posta bélyegein, Fésüs Éva mesekönyveiben vagy a Unicef képeslapjain is.

A látogató ezen alkalommal egy keresztmetszetet kap az elmúlt évtizedek remekeiből, melyben a művész érzékenysége mellett sokoldalúsága is megcsodálható. Álmait,- álmainkat adják vissza a csodálatos színű fonalak és apró gyöngyök segítségével a vászonba varrt képek.

Külön is ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a három tárlatvezetést, melyek alkalmával az alkotó maga kalauzolja vendégeit és osztja meg szívbéli titkait a kiállított  művekkel kapcsolatban.