Molnár Rozália üvegmozaik készítő országjáró „Fényszilánkok” című és Valacsay Olga ékszerkészítő „Ékes jelek” című kiállítása

Időpont: 2018. október 4. (csütörtök) – 18 óra

A vendégeket köszönti: Bíró Ildikó, a Duna Palota igazgatója
A kiállítást megnyitja: Dr. Farkas Veronika művészettörténész

A tárlat október 29-ig, naponta 9 és 19 óra között tekinthető meg.

A belépés ingyenes.

Molnár Rozália a felvidéki Komárom Örsújfalu városrészében él. Édesanya, nagymama, feleség. Autodidakta módon, három éve kezdett el foglalkozni a „fényszilánkokkal”. Kiállításának mottója, „hangszer vagyok Isten kezében”, azt jelzi, ő maga csak egy eszköz az „üzenetek” közvetítésében. Molnár Rozália saját életéből merítkezik. Ő maga is egy fa, mely erős gyökereket vert a földbe, de érje bármilyen vihar, ágai mindig az ég fele törekszenek és erős hittel el is érik azt. Képei üzenetek a szeretetről, tiszteletről, a segítőkészségről és az ebben való elhivatottságról. Üvegmozaikjai által a közönség elé tárja saját belső világát, melyet a mindennapi imák és elmélkedések töltenek ki. Hitvallásáról így fogalmaz: „Alkotásaim arra a kérdésre feleletek, hogy mit vár el tőlem a mennyei atya. Azt várja el, hogy jó legyek, szeressek, segítsek és biztassak”.

Valacsay Olga alapiskolai nevelőnő, öt gyermek édesanyja. A felvidéki Csallóközcsütörtökben született. Rendszeresen részt vett nyári táborokon és egyéb rendezvényeken, ahol kézművességre oktatta a gyerekeket. Hobbi szinten több féle technikát kipróbált és művelt, míg eljutott az ékszerkészítéshez. Tagja a Csallóközcsütörtöki Dalos Körnek is és aktívan kiveszi részét a falusi rendezvények megszervezéséből is.