Ideje fölrepülnöm…

Papp Norbert festőművész kiállítása.

„1981 júniusában születtem Győrben, ahol azóta is élek. Főként festmény alapú tusgrafikákat készítek, amelyek témái gyakran mindennapokból merítkező, ugyanakkor annak fonákját mutató szürreális víziók. Ezek a korábbi “vegyes technika” és a tusgrafika ötvözetéből születt ún. Erővonalas festmények, melyeken a sűrű erővonalak a valóságot alkotó, és annak összefüggéseit tükröző hálóként szövik át a festett alapot. Olyanok, akár egy átlátszó világmodell. Az efféle festmény-grafikák esetében a vonalak teljes szabadsága, a lendület és kifejezésbeli kötetlenség együtt alkotják azt az érzést, ami áthat miközben készítem őket. A toll könnyedsége -szemben a klasszikus olajfestészettel- egy egészen más alkotói ént hív életre. Mindezt a szabadságot mesteremnek, a már elhúnyt művésznek Ámon Lászlónak köszönhetem. Elfelejteni a félelmet. ”

 

Egyéni látásmódja fiatal kora ellenére könnyen felismerhetővé teszi alkotásait. Különös képzettársításai olyan képzelőerőt és a hétköznapitól távol eső gondolkodásmódot takarnak, amely ritka napjainkban. Képeinek központi témája mindig az Ember.”

„A megállított idő érzeténél is többet rejtő alkotások mögött szinte kivétel nélkül rejtett mondanivalót találunk. A holisztikus szemléletmód finom egyensúlyban találkozik az egyéni psziché mélységeinek ábrázolásával.”

Bővebben: www.pappnorbert.com

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

A kiállítást EMBERSÓLYOM című dalával megnyitja Gryllus Vilmos 2014. november 6-án este fél 7-kor.

A tárlat megtekinthető minden nap reggel 9 és este 6 óra között 2014. november 30-ig.