Ismét gyászol a Duna Szimfonikus Zenekar

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Halász Péter a Duna Szimfonikus Zenekar timpani művésze, timpani-ütő szólamvezetője életének 58. évében elhunyt.

Hosszú betegség után, mégis váratlanul távozott közülünk. Bizakodtunk mielőbbi felépülésében, de a súlyos betegség felülkerekedett.

Halász Pétertől 2015. április 14-én 16:00 órakor a Terézvárosi Altemplom-ban veszünk végső búcsút.
(Avilai Nagy Szent Teréz Templom a Király utca – Nagymező utca sarkán)

Péter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, de már egyetemi évei alatt a Duna Szimfonikusokhoz szerződött.

1980 óta meghatározó művésze volt zenekarunknak, ahol betegségéig becsülettel és szorgalommal dolgozott.

A magyar ütőiskola kimagasló tanár egyéniségeitől, Schwarz Oszkártól és Schwarz Jánostól tanulta a szakma legféltettebb titkait és a zenekari játékot.

Szólamvezetőként szólamának rendjére és művészi színvonalára különös figyelmet fordított.

Szükség esetén a közreműködő külsős kollégákat a legnagyobb körültekintéssel szervezte, szólamáról a hosszú évek alatt mindig felelősségteljesen gondoskodott.

35 éves munkája alatt emberi hozzáállásról, szakmaszeretetről, elkötelezettségről tett tanúbizonyságot, ami példaértékű lehet minden fiatal kolléga számára.

Az évek alatt felhalmozott tudását, szívesen osztotta meg fiatal kollégáival, most már ők viszik tovább Halász Péter zenei hagyatékát.

Mély fájdalommal búcsúzunk tisztelt és szeretett kollégánktól, barátunktól. Péter személyében ismét egy kitűnő zenészt, egy nagyszerű embert veszítettünk el.

A Duna Palota dolgozói és a Duna Szimfonikus Zenekar művészei ezúton is szeretnék kifejezni őszinte részvétüket a gyászoló családnak, fájdalmukban osztozunk.

Péter, nyugodj békében!